Hoe kies ik een voor een bepaalde leeftijd geschikte LEGO® City set?

LEGO® City heeft sets en bouwervaringen voor kinderen vanaf 5 jaar en vanaf januari 2019 ook voor kinderen vanaf 4 jaar. Ieder kind is uniek en beleeft de LEGO bouwervaring op zijn of haar eigen manier, maar de leeftijdsindicatie geeft een globale indruk van de complexiteit van een model. Voor minder ervaren bouwers bevat de serie 4+ LEGO sets een startsteen, bedoeld om eenvoudig en gemakkelijk te beginnen met bouwen om zo het zelfvertrouwen van beginnende bouwers een boost te geven. Voor de wat oudere kinderen of kinderen met wat meer bouwervaring zijn er sets met een groter aantal onderdelen. Deze zijn groter en bevatten bewegende functies die voor deze meer gevorderde bouwers een spannende uitdaging vormen. Voor alle anderen is er een breed scala aan bouwsoorten en moeilijkheidsgraden beschikbaar waardoor het kiezen van de juiste set eenvoudig wordt.

Waarom heeft LEGO® City subthema's en wat zijn deze?

LEGO® City streeft ernaar om kinderen een bouwervaring te bieden met het credo: “Beleef échte actie en plezier” Om te passen bij het brede scala aan verschillende ervaringen, gebouwen, voertuigen en mensen die kinderen tegenkomen, vullen de LEGO® City subthema's de traditionele met stenen gebouwd LEGO stad aan.

Dit zijn de huidige LEGO® City subthema’s:

Hoe bouw ik een LEGO® City helikopter, politieauto of brandweerwagen?

Kinderen kunnen de stenen en onderdelen uit het hele LEGO® City assortiment gebruiken om alles te bouwen wat ze maar kunnen bedenken. Als ze liever bouwinstructies gebruiken, kunnen ze het instructieboekje gebruiken dat bij de LEGO City sets zit of je kunt samen met jouw kind op de website van de klantenservice de bouwinstructiepagina bezoeken om de beschikbare gratis bouwinstructies te downloaden. Vind hier snel en eenvoudig wat je zoekt door te zoeken op productnaam of -nummer.

Voor nog meer creatief tijdverdrijf en inspiratie kunnen kinderen hun modellen insturen en plaatsen via LEGO Life app voor kinderen. Daar kunnen ze ook deelnemen aan leuke bouwuitdagingen en wedstrijden. Oudere LEGO fans kunnen zich aanmelden voor LEGO Ideas waar je een LEGO idee van jezelf kunt insturen of kunt deelnemen aan de wedstrijden

Hoe stel ik mijn LEGO® City trein en de powered up-functie in?

We hebben informatieve video’s gemaakt waarin je kunt zien hoe je je LEGO® City treinen, de Powered Up-app en je smart-apparaten instelt zodat ze goed samenwerken, of hoe je de inbegrepen afstandsbediening gebruikt met de op afstand bedienbare treinen. Je kunt de stapsgewijze instructievideo’s hier bekijken.

Zijn de rails inbegrepen in de LEGO City treinsets?

LEGO® City treinsets bevatten rails, maar er zijn ook extra treinrails te koop om de spoorweg voor jouw treinen te verlengen en uit te breiden. De set 60205 LEGO City Treinrails bevat zowel rechte als gebogen rails voor een langere spoorweg, en 60238 LEGO City Wissels bevat verbindingsstukken zodat verschillende spoorwegen kunnen worden toegevoegd voor meer opties tijdens een treinreis.

Zijn de LEGO City treinrails compatibel met andere treinsets?

In de loop der jaren hebben we de breedte van de LEGO® City Treinrails nooit gewijzigd. De treinwagons van alle eerdere LEGO treinmodellen kunnen over de nieuwe rails rijden en aan de nieuwe treinen vastgekoppeld worden. De nieuwe Powered Up-treinen kunnen rijden op alle rails die we in de loop der tijd hebben gemaakt, maar voor de oudere 9V en 12V motoren zijn rails nodig die metaal bevatten voor het geleiden van de stroom waar de treinen op rijden

Kunnen de LEGO City sets gecombineerd worden met andere LEGO stenen, thema's en sets?

Zeker weten! De stenen en onderdelen uit thema’s zoals NINJAGO, Marvel en DC Super Heroes en Friends passen bij en op de LEGO City onderdelen, zodat kinderen creatief kunnen bouwen, uitbreiden en net zo veel interessante scenario’s kunnen naspelen als ze kunnen bedenken. Het hele LEGO systeem, inclusief LEGO City, is zo gemaakt dat alles bij elkaar past en dat er samen mee gebouwd kan worden. Datzelfde geldt ook voor LEGO DUPLO, waarin een klassieke 2x2 LEGO steen op een DUPLO steen past

Kan ik een grotere bodemplaat kopen?

De grootste bodemplaat die op dit moment verkrijgbaar is, is de 10701 LEGO Classic grijze bodemplaat. Deze is 48x48 noppen groot, oftewel 38 cm x 38 cm. Deze bodem kan samen met andere bodemplaten en LEGO stenen worden gebruikt, zodat kinderen hun LEGO City steeds verder kunnen uitbreiden.

Voor extra bouwruimte bieden de 60236 LEGO City Rechte en t-splitsing wegplaat en de 60237 LEGO City Bocht en kruising wegplaat een realistische straatsetting die kinderen kunnen gebruiken als basis voor gebouwen en huizen.

Zitten er ook vrouwelijke personages in de LEGO City sets?

Er zitten meer vrouwelijke personages in de LEGO City sets, waaronder een groot aantal vrouwelijke minifiguren in actie-georiënteerde beroepen, zoals brandweer, politie en piloten. Wij streven naar een goede balans tussen de seksen