Heb je problemen met je LEGO Technic Control+ set of de Control+ app? Wil je meer weten over hoe ze werken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben de volgende tips verzameld om je op gang te helpen:

Smart Hub gaat niet aan

Als je Smart Hub helemaal niet aan gaat, is het een goed idee om er nieuwe batterijen in te stoppen (je hebt zes AA-batterijen nodig om hem weer volop power te geven). Als de batterijen bijna leeg zijn, gaat er op je Smart Hub een oranje lampje knipperen. Je kunt simpelweg het bodempaneel van de Smart Hub verwijderen en die na het verwisselen van de batterijen weer terugplaatsen.

Het beste is altijd om batterijen van hetzelfde merk te gebruiken. Je kunt ook oplaadbare batterijen gebruiken. Zorg er dan wel voor dat die volledig opgeladen zijn.

Geen beweging of beweegt niet zoals verwacht

Als je de batterijen hebt gecontroleerd, kijk je naar de motoren en de stekkers die in de hub gaan. Zorg ervoor dat de stekkers stevig op de juiste poorten zijn aangesloten en dat de motoren vrij kunnen draaien zonder dat er iets in de weg zit.

Kijk ook even je bouwinstructies na om er zeker van te zijn dat je alles op de juiste manier hebt gebouwd. Als er een stukje ontbreekt of op een verkeerde plek zit, kan er iets vastlopen.

Als er dan nog geen beweging in komt, kun je de app afsluiten en opnieuw openen, en dan de in-app calibration opstarten. Die vind je door op het menu-icoontje te tikken in de linkerbovenhoek van het scherm, en dan op het moersleuteltje onderaan links in het menu.

De verbinding controleren tussen de SmartHub en je apparaat

Hiervoor moet je Bluetooth inschakelen en Location Services inschakelen op je apparaat zodat het met de hub kan 'praten'. Wanneer je apparaat verbinding heeft gemaakt, wordt het lampje op de Smart Hub blauw.

Bluetooth werkt in open ruimtes tot een afstand van ongeveer tien meter. Als de batterijen bijna leeg zijn of als er iets tussen je apparaat en de hub staat (zoals huisdieren, ouders of zelfs andere LEGO sets), kan de Bluetooth-verbinding zwakker zijn. Zorg voor een vrij, leeg pad tussen je apparaat en de hub.

Als je de app en de Smart Hub eenmaal verbonden hebt, herkennen ze elkaar de volgende keer dat je de app opent en de hub inschakelt. Je kunt de batterijen verwijderen en terugplaatsen om de hub te resetten.

Paars knipperende lampjes en firmware-updates

Soms zie je een paars knipperend lampje op de Smart Hub, of krijg je een bericht in de Control+ app dat er een firmware-update beschikbaar is. De firmware bestuurt de Smart Hub en soms brengen we updates uit om iets te verbeteren of foutjes te herstellen. Als je aan een update begint en die niet afmaakt, kun je de update later gewoon opnieuw uitvoeren.

De SmartHub uitschakelen

De Smart Hub wordt automatisch uitgeschakeld zodra de verbinding met de app wordt verbroken. Om de hub uit te schakelen, kun je ook de knop op de hub zo'n tien seconden ingedrukt houden. Dan zul je het witte lampje snel zien knipperen. Zodra je de knop loslaat, wordt de hub uitgeschakeld.

Ondersteunde apparaten

Als je de apparaatvereisten wilt controleren of de lijst apparaten die we hebben getest wilt doorlezen, raadpleeg dan onze apparaatgids, in deze lijst.

Download de Control+ App in de AppStore

Download de Control+ App in de Google Play Store