WAT GEBEURT ER ALS JE KLEINE OP LEGO DUPLO BIJT?

Hoewel er geen scherpe randen aan LEGO DUPLO stenen zitten, waarschuwen we nadrukkelijk dat kinderen geen LEGO DUPLO blokken in hun mond moeten doen. Het kan pijnlijk zijn voor het kwetsbare tandvlees van peuters die tandjes krijgen en schadelijk voor de tanden van oudere kinderen. Maar we weten ook dat het voor je kleintje onweerstaanbaar kan zijn om dingen te proeven of te likken. Voor de productie van onze DUPLO stenen gebruiken we alleen grondstoffen waarvan de chemische samenstelling volledig door ons wordt gecontroleerd. We volgen het meest recente onderzoek op de voet en maken gebruik van gepubliceerde wetenschappelijke gegevens om te garanderen dat onze materialen veilig zijn. Daarnaast testen we onze materialen doorlopend, om er zeker van te zijn dat kinderen via ons speelgoed niet in aanraking komen met schadelijke stoffen. Elk element dat we produceren voldoet aan een lange lijst van regels met betrekking tot veiligheid en kwaliteit. Hoewel er zelden elastische onderdelen in onze sets zitten, komt het wel eens voor dat we onderdelen van witte, rode en blauwe siliconen maken – en onze voertuigen hebben zachte banden. Deze zijn gemaakt van specifieke thermoplastische elastomeren (SBS of SEBS) die in talloze consumentenproducten veilig worden gebruikt.

KAN MIJN KIND LEGO DUPLO INSLIKKEN?

LEGO DUPLO peuterspeelgoed wordt getest door onafhankelijke laboratoria. Het voldoet altijd (ruimschoots) aan alle veiligheidsvoorschriften in de 140 landen waar het wordt verkocht. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over het vaststellen van geschikte leeftijdscategorieën, over het gebruik en de aanwezigheid van kleine onderdelen, over het al dan niet toegestane gebruik van materialen, over de aanwezigheid van scherpe randen of punten, en nog veel meer. 

De kleinere stenen en onderdelen van LEGO System zijn NIET veilig voor kinderen jonger dan 4 jaar. Als je oudere kinderen hebt die graag met de kleinere stenen spelen, zorg er dan altijd voor dat je peuter daar niet bij kan!

Meer informatie over hoe we LEGO DUPLO speelgoed zo veilig mogelijk maken, vind je op:https://www.LEGO.com/aboutus/responsibility/ourstories/safe-products

ZIJN DUPLO STENEN COMPATIBEL MET ANDERE LEGO STENEN?

De LEGO DUPLO stenen hebben dankzij hun unieke ontwerp een stevige klemkracht – daardoor kun je er eindeloos mee blijven bouwen en spelen. LEGO DUPLO stenen kunnen duizend keer of meer op elkaar worden geklikt zonder dat ze hun klemkracht verliezen. Als je kind LEGO stenen combineert met ander bouwspeelgoed, vallen de creaties mogelijk uit elkaar. Dat is voor niemand leuk... Daarom raden wij het af om LEGO stenen met ander speelgoed te vermengen.

HOE GROOT ZIJN DE MEESTE LEGO DUPLO STENEN?

De kleinste LEGO DUPLO steen (2 x 2 noppen) is circa 3,2 mm x 3,2 mm breed en 3,4 mm hoog. Ze heten ‘DUPLO’ omdat ze dubbel zo groot zijn als gewone LEGO System stenen. Maar beide soorten stenen passen 100% op elkaar.

HOE KAN IK DUPLO STENEN SCHOONMAKEN?

 

Als de LEGO DUPLO stenen van je kind zijn meegenomen naar de zandbak, kun je ze met de hand afwassen in een lauwwarm sopje van ongeveer 40 graden. Gebruik een mild schoonmaakmiddel. Spoel ze af met schoon water, veeg de buitenkant droog, en laat de binnenkant vanzelf opdrogen.

HOE KAN IK DE DUPLO TREIN 10875 VERBINDEN MET DE APP?

  • Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op je apparaat
  • Klik op je apparaat om de trein te kiezen waarmee je wilt spelen
  • Druk op de groene aan-uitknop op de onderkant van de trein
  • De trein maakt verbinding wanneer het witte licht aan de voorkant van de trein begint te knipperen
  • Op je scherm zie je dat de trein is verbonden
  • Tijd om te spelen!