De eerste LEGO® planten gemaakt van planten zijn gearriveerd! De LEGO Group heeft nieuwe botanische elementen vrijgegeven - inclusief bomen, bladeren
en struiken - gemaakt van een plastic geproduceerd met behulp van duurzaam geproduceerde suikerriet. De nieuwe elementen vormen de eerste grote stap in de richting van de ambitie van de LEGO Groep om tegen 2030 duurzame materialen in alle kernproducten en verpakkingen te gebruiken.

LEGO VAN PLANTEN

In de LEGO Ideas 21318 zijn elementen opgenomen die uit suikerriet gemaakt zijn

De elementen zijn compatibel met de allereerste LEGO-stenen die 60 jaar geleden zijn gemaakt en zijn een voorbeeld van de voortdurende toewijding van de LEGO Groep aan innovatie terwijl ze trouw blijven aan de kwaliteit, speelervaring en duurzaamheid die de kern vormen van het LEGO-systeem. Het plastic dat wordt gebruikt om de elementen te maken is polyethyleen, een zacht, duurzaam en flexibel plastic gemaakt van duurzaam geproduceerde suikerriet, een hernieuwbaar materiaal dat groeit in hetzelfde tempo of sneller dan we het gebruiken. De duurzame inkoop volgt de richtlijnen van de WWF's Bioplastic Feedstock Alliance (BFA) en houdt zich aan de Bonsucro Chain of Custody-standaard, een door derden gecertificeerde wereldwijde standaard. De nieuwe elementen bestaan uit 98% plantaardige materialen. Dit is geverifieerd door een test van derden. De elementen zijn technisch identiek aan de bestaande botanische elementen van LEGO en zijn getest om te garanderen dat het duurzaam geproduceerde plantaardige plastic voldoet aan de hoge normen voor kwaliteit en veiligheid die de LEGO Groep heeft, en consumenten verwachten van LEGO-producten.

 

LEGO 21318 Ideas Boomhuis Treehouse

LEGO 21318 Ideas Boomhuis Treehouse

LEGO 21318 Een machtig mooi model van een boomhut dat zal uitdagen en voor uren speelplezier zal zorgen. Lees meer…

LEGO 21318
Bestel

Vraag: Wat zijn planten gemaakt op basis van planten?

A: Planten gemaakt op basis van planten zijn de eerste LEGO-elementen inclusief bomen, bladeren en struiken gemaakt van een plastic geproduceerd met behulp van duurzaam geproduceerde suikerriet. De nieuwe elementen vormen de eerste grote stap in de richting van de ambitie van de LEGO Groep om tegen 2030 duurzame materialen in alle kernproducten en verpakkingen te gebruiken.

 

Vraag: Is plantaardig plastic biologisch afbreekbaar?

A: Nee. Omdat de LEGO Groep wil dat onze producten duurzaam zijn en generaties speelwaarde bieden, is het plantaardige plastic dat de LEGO Groep gebruikt niet biologisch afbreekbaar. Daarom hebben we ervoor gekozen ons te concentreren op het gebruik van plantaardig plastic dat duurzaam en herbruikbaar is

 

Vraag: Moet ik meer betalen voor LEGO-elementen gemaakt met duurzame materialen?

A: Er zijn veel factoren die de prijs van een set bepalen, bijvoorbeeld het aantal LEGO-stenen uit een doos. Specifiek gerelateerd aan de plantaardige polyethyleenelementen die in 2018 worden geïntroduceerd, hebben deze geen effect op de prijs van een set.

 

Vraag: U zegt dat de elementen duurzaam zijn, wat betekent dat?

A: De nieuwe elementen bestaan uit 98% plantaardig materiaal. Dit is geverifieerd door een test van derden. Het suikerriet dat wordt gebruikt om het plastic te laten groeien, groeit in hetzelfde tempo of sneller dan wij het gebruiken en is duurzaam geproduceerd onder begeleiding van onze partner WWF en houdt zich aan de Bonsucro Chain of Custody-standaard, een door derden gecertificeerde wereldwijde standaard.

Vraag: Is dit plantaardig plastic van lagere kwaliteit dan bestaande LEGO-elementen?

A: De elementen zijn getest om ervoor te zorgen dat het plantaardige plastic voldoet aan de hoge normen voor kwaliteit en veiligheid die de LEGO Group heeft, en consumenten verwachten van LEGO-producten.

 

Vraag: Hoe kan ik het verschil zien tussen deze nieuwe elementen en mijn oude LEGO-stukken?

A: De nieuwe plantaardige elementen zijn technisch identiek aan die geproduceerd met conventioneel plastic. Je kunt het verschil niet zien aan de hand van uiterlijk of gevoel, alleen een koolstof-14-test zal het verschil aantonen tussen plantaardige elementen en conventionele elementen