LEGO® Hidden Side ™, de interactieve speelervaring waarbij kinderen een Augmented Realiy-app gebruiken om op spoken te jagen en te vangen in speciale LEGO-sets, begint 2020 met een spookachtige start met de lancering van nieuwe producten en een multiplayer-spelmodus. Zes nieuwe sets worden geïntroduceerd:

Haunted Fairground, Lighthouse of Darkness, El Fuego's Stunt Plane, Welcome to the Hidden Side, Jack’s Beach Buggy, Newbury Subway.


Met de nieuwe multiplayerfunctie, die compatibel is met alle nieuwe sets, kunnen kinderen deelnemen aan spannende uitdagingen met vrienden online of met die in dezelfde kamer - als ze durven ... Aan de slag gaan is eenvoudig - bouw en scan eenvoudig de LEGO Hidden Side-set met behulp van de app en kies uit een van de twee nieuwe spelmodi. 'Speel als een jager'-modus, waarbij het doel is om spoken te vangen in concurrentie tegen andere spelers, online of in dezelfde kamer, en de' Spelen als een geest'-modus waar kinderen zich kunnen aansluiten bij twee andere online 'spook'-spelers met de doel om LEGO Hidden Side-sets te achtervolgen en je te verbergen voor een door spelers bestuurde spookjager.


Als onderdeel van de toewijding van The LEGO Group om veilige en leuke digitale speelervaringen voor kinderen te ontwikkelen, zijn een aantal veiligheidsmaatregelen opgenomen in de nieuwe multiplayerfunctie. Tijdens online games kunnen spelers alleen met elkaar communiceren via een vaste set leuke LEGO-geïnspireerde emoji's, stickers en zinnen. De spelerscommunicatie is gericht op het inspireren en aanmoedigen van spelers om samen te concurreren en anderen te complimenteren met hun prestaties. Er zijn geen spraakchat of andere communicatiemethoden beschikbaar.
Alle sets die in 2020 worden gelanceerd, zullen compatibel zijn met de nieuwe multiplayerfunctie, samen met de 2019-sets, die begin 2020 beschikbaar zullen zijn om in multiplayer te spelen.


LEGO Hidden Side bouwsets leveren alles waar kinderen van houden en verwachten van een LEGO bouwervaring - de uitdaging van de bouw, een gedetailleerd model met functionaliteit en minifiguurfiguren die zich afspelen in een verhaalgestuurd universum. Elk model kan worden gebouwd zoals het er overdag uitziet - bijvoorbeeld een kermis of vuurtoren - en heeft transformerende functionaliteit om de spookachtige versie van zichzelf te worden.


Echt Augmented Play


De app laat kinderen een first-person perspectief veronderstellen terwijl ze hun geboortestad Newbury verkennen, met behulp van hun mobiele telefoons om paranormale mysteries onder het oppervlak van hun omgeving te zien en op te lossen. Tijdens het spelen worden kinderen ertoe aangezet hun telefoon tegen de fysieke LEGO-modellen te houden en te communiceren met verschillende elementen, of ‘bezitspunten’, die virtuele geesten vrijgeven die kinderen vervolgens moeten vastleggen in het AR-spel om het achtervolgen te stoppen. Talrijke scenario's creëren een dynamische gameplay waarbij kinderen één hand in elke wereld moeten houden om verder te spelen.


De app-ervaring zal zich blijven uitbreiden met de toevoeging van nieuwe geesten, nieuwe game-uitdagingen en randomisatie van gameplay, zodat de ervaring anders is telkens wanneer kinderen spelen.