LEGO 75970 Overwatch Tracer vs. Widowmaker

LEGO 75970 Laat je favoriete Overwatch® fan opgaan in onvergetelijke missies van LEGO Overwatch. Lees meer…

LEGO 75970
BESTEL

LEGO 75971 Overwatch Hanzo vs. Genji

LEGO 75971 De Overwatch fan kan nu de Hanamura dojo met de drakenbroers Hanzo en Genji bouwen. Lees meer…

LEGO 75971
BESTEL

LEGO 75975 Overwatch Ultieme Watchpoint: Gibraltar

LEGO 75975 Overwatch De ultieme Watchpoint: Gibraltar set voor de Overwatch fan. Lees meer...

LEGO 75975
BESTEL

LEGO 75976 Overwatch Wrecking Ball

LEGO 75976 Fans van het geweldige Overwatch® kunnen nu hun eigen Wrecking Ball bouwen. Lees meer...

LEGO 75976
BESTEL
SOLD OUT

LEGO 75973 Overwatch D.Va & Reinhardt

LEGO 75973 Overwatch Bouw jouw SUPER versie van Overwatch D.Va & Reinhardt. Lees meer…

LEGO 75973

 De verontwaardiging op het internet is duidelijk merkbaar, omdat LEGO hier duidelijk een andere lijn volgt dan zich af te zetten tegen geweld en zich alleen te richten op kindvriendelijk speelgoed. Overigens heeft LEGO al eerder en zelfs nu nog lijnen die geasocieerd kunnen worden met geweld. De originele LEGO Castle-serie in 1978 en later natuurlijk met LEGO Star Wars, waar het woord "oorlog" zelfs al in de naam zit. Als je hier meer wilt weten, raden wij van 2TTOYS je de LEGO-aflevering van de Netflix-serie 'The Toys That Made Us' aan.

Ook toen, bij de release van LEGO Star Wars, was er veel kritiek onder veel ouders die hun kinderen geen "oorlogstuig" wilden geven. En toch is LEGO Star Wars een van de meest succesvolle LEGO-series aller tijden geworden en bestaat het al bijna 20 jaar. Het belangrijkste verschil tussen Star Wars en Overwatch: Terwijl Star Wars is een sprookje met science fiction achtergrond, en de oorlog maakt deel uit van de plot.

Overwatch is level shooter met een verhaal alleen op de achtergrond. Star Wars richt zich op verhalen vertellen en Overwatch op schieten. Ik vind het opmerkelijk dat LEGO de grenzen van zijn eigen productlijnen behoorlijk verlegt. Overwatch is niet alleen een titel met een focus op tieners en volwassenen, maar ook een videogame. En de LEGO Overwatch-sets zullen voortkomen uit de tweede samenwerking tussen LEGO en een videogame. De LEGO Minecraft lijn loopt vanaf het begin uitstekend.  

Naar onze mening opent LEGO met de implementatie van Overwatch een enorme schat aan andere mogelijke LEGO sets die veel fans wensen. Niet alleen video game licenties komen in het bereik, denk maar aan LEGO Borderlands of Warcraft, ook verdere conversies met focus op volwassen fans kunnen mogelijk zijn. Denk aan onderwerpen als LEGO Game of Thrones, LEGO Breaking Bad of zelfs LEGO The Walking Dead.