De nieuwe LEGO City treinen zijn geïntroduceerd en daarmee is de lang verwachte update van Power Functions bevestigd. Powered Up werkt met een Bluetooth verbinding, de sets met Powered Up zijn te bedienen met de bijgeleverde controler en met Bluetooth verbinding. De eerste nieuwe sets die uit gaan komen met Powered Up zijn de LEGO City 60198 en de LEGO City 60197. Met de introductie van Powered Up wordt Power Functies op 2 manieren behoorlijk ge-update. Als eerste; en is geen speciaal ontvang element meer nodig. de nieuwe "Power Brick", ondanks dat het ongeveer dezelfde af metingen heeft als de oude versie (84599 en 87513c01), is Bluetooth ontvangst geïntegreerd. Daarnaast kunnen de treinen en toekomstige sets met LEGO Powered Up worden bediend met een Applicatie met dezelfde naam. Dit werd al aangekondigd met de introductie van de nieuwe LEGO Batmobiel.

Kenmerken LEGO Powered Up:

LEGO Powered Up is niet te programmeren anders dan met de App. Powered Up werkt (op dit moment) NIET met de LEGO Boost set, alleen als bediening van de motoren van de LEGO City treinen en de LEGO Batmobile.

Update van de Powered Up App gebeurt automatische als de telefoon of tablet verbinding heeft met internet. De app verbindt met een Low Energy (BLE) verbinding. Je toestel moet geschikt zijn voor Bluetooth 4.1 of voorzien zijn van BLE. De verbinding werkt tot een afstand van circa 10 meter.

Als de set verbonden is met de App, dan licht de "PoweredUp Hub-indicator" op in blauw. In het activiteitengebied van de Powered Up-App zie je een symbool in de linkerbovenhoek van het scherm. Dit geeft aan dat de App is verbonden met een ontvanger. Als je op dat pictogram drukt, wordt het verbindingscentrum geopend, waar je alle beschikbare "hubs" kunt zien. Afbeeldingen met een grijze achtergrond zijn beschikbaar. Foto's met een witte achtergrond en een streep door de afbeeldingen geven aan dat het niet beschikbaar is.

Je kunt meerdere sets bedienen met Powered Up afstandsbediening. Op dit moment werkt de App voor het bedienen van 1 set. De Powered Up Hub heeft 2 uitgangen, en kan daarmee 2 motoren bedienen.

De Powered Up App en de afstandsbediening kennen dezelfde basisbediening functies, zoals het verplaatsen en stoppen van de trein. De Powered Up App heeft meer functies, waarmee de trein nog leuker wordt om mee te spelen, zoals treingeluiden en de mogelijkheid om te zien hoe snel de trein rijdt. Alle geluiden worden geproduceerd in de App, dus zorg ervoor dat het geluid op je apparaat aan staat

.
NIEUW

LEGO® 60198 Sterke City vrachttrein

LEGO® 60198 Vervoer  vrachten over het spoor met deze vrachttrein. Lees meer...

LEGO® 60198
Bestel
NIEUW

LEGO® 76112 Batmobiel met app-bediening

LEGO 76112 De Dark Knight's Batmobiel met super app bediening! Lees meer…

LEGO® 76112
Bestel

LEGO Powered Up

Bedien de LEGO Treinen 60178 en 60179 op afstand met de LEGO Powered Up App.