LEGO® 75172 Y-Wing Starfighter

LEGO® 75172 Y-Wing Starfighter™. Lees meer…

LEGO® 75172
Bestel

LEGO® 75171 Strijd op Scarif

LEGO® 75171 Strijd op Scarif. Lees meer…

LEGO® 75171
Bestel

LEGO® 75024 HH-87 Starhopper

LEGO® Star Wars 75024 HH-87 Starhopper. Lees meer…

LEGO® 75024
Bestel
SOLD OUT

LEGO® 75045 AV-7 Anti-Vehicle Cannon

LEGO® Star Wars 75045 Republic AV-7 Anti Vehicle Cannon. Lees meer…

LEGO® 75045
NIEUW

LEGO® 75199 Generaal Grievous speeder

LEGO 75199 De snelle speeder van General Grievous waarmee hij alle gevechten aangaat. Lees meer...

LEGO® 75199
Bestel
SOLD OUT

LEGO® 75152 Imperial Assault Hoover tank

LEGO® Star Wars 75152 Vecht met de rebellen met deze Imperial Assault Hoover Tank. Lees meer...

LEGO® 75152

Onderzoekwetenschapper Galen Erso en zijn familie verbergen zich op de planeet Lah'mu wanneer de imperiale wapenontwikkelaar Orson Krennic arriveert om hem te dwingen de Death Star te voltooien, een ruimtestation-gebaseerd superwapen dat in staat is hele planeten te vernietigen. Galen's vrouw, Lyra, wordt gedood tijdens de confrontatie terwijl hun dochter, Jyn, ontsnapt en wordt gered door rebel extremist Saw Gerrera.

Vijftien jaar later mislukt de piloot Bodhi Rook uit het rijk en neemt een holografische boodschap van Galen naar Gerrera op de woestijnmaan Jedha. Na het leren over de Death Star van een agent bij de handels buitenpost Ring of Kafrene, bevrijdt de Rebian Alliance intelligence officer Cassian Andor Jyn uit een keizerlijk werkkamp bij Wobani voordat hij haar naar de rebellenleider Mon Mothma brengt, die haar overtuigt om Galen te vinden en te redden dus het Bondgenootschap kan meer leren over de Death Star. Cassianus wordt heimelijk geordend om Galen te vermoorden in plaats van hem te extraheren.

Jyn, Cassian en de herprogrammeerde imperiale droid K-2SO reizen naar Jedha, waar het rijk kyberkristallen uit de heilige stad verwijdert om de Death Star aan te drijven, terwijl Gerrera en zijn aanhangers zich bezighouden met een gewapende opstand tegen hen. Met de hulp van de blinde spirituele krijger Chirrut Îmwe en zijn huurlingvriend Baze Malbus, legt Jyn contact met Gerrera, die Rook gevangen heeft gehouden. Gerrera laat haar de boodschap zien, waarin Galen onthult dat hij in het geheim een ​​kwetsbaarheid heeft opgebouwd in de Death Star en ze opdraagt ​​de schema's op te halen van een imperiale gegevensbank op de planeet Scarif.

Op de Death Star bestelt Krennic een low-powered testopname die Jedha's kapitaal vernietigt. Jyn en haar groep nemen de Toren en vluchten de maan, maar Gerrera blijft achter om met de stad te sterven. Grand Moff Tarkin feliciteert Krennic met het gebruik van Rook's defect en beveiligingslek als voorwendsel om het project onder controle te krijgen. Rook leidt de groep naar de keizerlijke onderzoeksfaciliteit van Galen op de planeet Eadu, waar Cassianus ervoor kiest Galen niet te doden. Jyn maakt haar aanwezigheid momenten bekend voordat rebellenbommenwerpers de faciliteit aanvallen. Galen is gewond en sterft in de armen van zijn dochter, voordat ze ontsnapt met haar groep aan boord van een gestolen imperiale vrachtschip. Krennic wordt door Darth Vader opgeroepen om te antwoorden op de aanval op Eadu. Krennic zoekt zijn steun voor een audiëntie bij de keizer, maar in plaats daarvan beveelt Vader hem om ervoor te zorgen dat er geen verdere schendingen plaatsvinden.

Jyn stelt een plan voor om de Death Star-schema's te stelen met behulp van de rebellenvloot, maar slaagt er niet in om goedkeuring te krijgen van de Alliantie Raad, die de overwinning tegen het rijk nu onmogelijk acht. Gefrustreerd over hun nalatigheid, leidde de groep van Jyn een kleine groep Rebellenvrijwilligers om de databank zelf te overvallen. Aangekomen bij Scarif op het gestolen Imperiale schip, waarbij Rook "Rogue One" dunt, betreden een verkapte Jyn en Cassian de basis met K-2SO terwijl de andere rebellen het bewoonde imperiale garnizoen aanvallen als een afleiding. De rebellenvloot leert van de overval van onderschepte imperiale communicatie en inzet ter ondersteuning. K-2SO offert hem