Merlin Entertainments wil een indoor vestiging van Legoland Discovery Centre realiseren naast het Kurhaus in Scheveningen. Dat heeft het Haagse stadsbestuur op 3 februari bekendgemaakt. De LEGO®land-vestiging moet komen op de plek van het gefailleerde welnesscentrum Vitalizee, onder de boulevard. De bedoeling is een nieuw pand te bouwen met een souterrain van 2.900 m2. Bovenop is een horecagelegenheid gepland. Merlin is ook eigenaar van het naastgelegen Sea Life en exploitant van Madame Tussauds. Het gaat om de eerste locatie van Legoland in Nederland en pas de vijfde in Europa na die in het Deense Billund, Oberhausen, Berlijn en Manchester.
De attractie voor kinderen van 2 tot 12 jaar zal naar verwachting jaarlijks 350.000 bezoekers trekken. In 2012 blies Merlin nog plannen af om het Legopark in Scheveningen te vestigen. Destijds was de badplaats vaak negatief in het nieuws door een bijna-failliet Kurhaus, Pier en een verouderde boulevard. Sindsdien is de Pier dankzij een foodhall en een reuzenrad weer een trekpleister, heeft nieuwe eigenaar Amrath fors in het Kurhaus geïnvesteerd en wordt na de zuidelijke boulevard nu de noordboulevard aangepakt.
Ook investeert de stad in vergroening en verfraaiing van het buitengebied. Met de overdekte attractie denkt Den Haag de badplaats ook buiten het hoogseizoen aantrekkelijker te maken voor gezinnen. Het stadsbestuur legt de plannen nu voor aan de gemeenteraad. In het voorjaar moeten de gemeenteraad en Merlin Entertainment definitief akkoord gaan met de plannen. In dat geval kan Legoland Discovery Centre in mei 2019 de deuren openen.

LEGO Creator

LEGO Creator is voor de bouwer die zelf veel inspiratie heeft. Zelf verzinnen of bouwen volgens de bouwtekening. Wat jij het leukste vindt...

LEGO Architecture

LEGO Architecture geeft jou de mogelijkheid iconische bouwwerken van dichtbij te zien... nadat je ze gebouwd hebt!

LEGO Ideas

Soms hebben LEGO Fanaten een fantastisch idee, en dan neemt LEGO dat over en brengt deze set uit. LEGO Ideas

LEGO StarWars

De coolste LEGO van het universum... met allerlei ruimte schepen om de scenes na te spelen. Mee ook helmen van de Stormtrooper bijvoorbeeld.