• Beschrijving

...LEGO al een historie heeft met minifiguren in een rolstoel?

Een van de nieuwe zomer releases, 60134 Fun in the Park - City People Pack, kreeg veel media-aandacht toen het werd onthuld op speelgoed beurzen eerder dit jaar. Er zijn veel interessante dingen over deze set te zeggen, waaronder een gloednieuwe kindje minifiguur en de hot dog broodje.

 

Echter, het is de nieuwe rolstoel die een buzz online heeft gemaakt.

Maar is een LEGO rolstoel, zoals een baanbrekend idee? Laten we eens kijken naar de geschiedenis van rolstoelen in LEGO.

De eerste verschijning van een rolstoel opgenomen de cijfers van de tijd in gemetselde vorm 363 Ziekenhuis in 1975.

 

Het omvatte ook een stenen stretcher en was in feite de allereerste ziekenhuis set.

 

Een rolstoel verscheen al eerder in 1979 in een set ingesteld, maar het werd nooit gemaakt.

 

De volgende dat we een rolstoel zagen was 20 jaar later, maar niet voor een figuur. In de System gamma: 9701 Dacta Controle Lab Building Set van 1995 waren instructies opgenomen om een ​​joystick gecontroleerde rolstoel te maken.

 

 

 

 

LEGO brancards, die samen debuteerde met het eerste ziekenhuis en rolstoelgebruikers, werden een gegoten vorm gegeven in 1987 in 6380 Emergency Treatment Center.

Echter, de eerste rolstoelen verschenen pas enkele jaren later in 2011, in Duplo en Duplo Onderwijs sets, zoals 5795 Big City Hospital waarin ook krukken bevestigd aan een been cast en 45.010 Community Mensen Set.

In deze rolstoel past een Duplo figuur en bestaat uit een gegoten element, met inbegrip van de wielen.

In 2016 de nieuwste set uit met een LEGO rolstoel in de "pret in het park" set. In tegenstelling tot de eerdere Duplo uitvoering is dit nieuwe aanbod uit de nieuwe stoelvorm zelf plus twee wielen met banden en een wielas element.

Dit maakt de rolstoel meer realistische met een grotere speelbaarheid dan alle vorige versies ontworpen voor een minifiguur. Wat ook interessant is dat het de eerste cijfermatige rolstoel die niet is afgebeeld in een medische omgeving in het promotiemateriaal.

Vanwege de opname in een niet-medische instelling zijn er suggesties zijn geweest dat dit de eerste persoon met een handicap in een LEGO-set, dus dit artikel zou niet compleet zijn zonder een blik op enkele andere reeksen dat een handicap en toegankelijkheid verbeelden:

Het 1989 Piraten thema had onder meer de eerste minifigure prothesen in de vorm van houten-been en haak hand evenals bedrukte ooklap; Deze zijn allemaal te zien op Captain Red Beard.

Een geheel mechanische arm werd geïntroduceerd met verschillende figuurtjes uit de Agents thema in 2008. Dergelijke delen en afdrukken zijn veel gebruikt sindsdien in verschillende historische, fantasy en sci-fi thema's.

 

Het been stuk kreeg een moderner uiterlijk in 2012 op Doctor Rodney Rathbone uit de Monster Hunters thema, maar geen gelijkwaardige functies ooit zijn verschenen in de City, Creator of andere 'moderne' sets.

 

 

 


Krukken maakten twee verschillende optredens in 5875 Belville ziekenhuis Ward in 1996, en onlangs met een onhandige jongen van CMF-serie 15, die ook sport een hoofd bandage, been cast en een gedrukte gekneusd gezicht.

 

Verwant aan dit onderwerp; LEGO heeft met dit jaar samengewerkt met de Olympische Spelen en creëerde de Paralympische mascotte, Tom, in blokjes vorm 40225 Rio 2016 Mascottes. De Paralympische Spelen is een tak van de Olympische Spelen speciaal voor gehandicapte atleten.

Hoewel rolstoelen (en een aantal andere aspecten in verband met een handicap) geen nieuw idee is in LEGO, het lijkt de combinatie van drie dingen die het debuut van deze nieuwe rolstoel bijzonder interessant te maken:


het is in de eerste plaats gemaakt van een gloednieuw specifieke vorm met draaiende wielen, in plaats van gemetselde;
het is ontworpen voor figuurtjes - het vlaggenschip en de meest iconische LEGO figuur soort;
haar promotie-beelden laten zien dat het in een normale dagelijkse omgeving in plaats van in een medische setting of fantasy thema.

Natuurlijk, de grote ding over LEGO is de creativiteit en verbeelding die het mogelijk maakt (het klinkt als de instructies voor 60.134 mensen te stimuleren om te mixen en overeenkomen met de onderdelen). Verschillende delen kan vertegenwoordigen wat individuele bouwers willen dat ze.

Laat het ons weten in de commentaren hieronder wat maakt gebruik van je kunt bedenken voor deze nieuwe rolstoel in MOC of toekomstige LEGO sets.