Wist je dat...

  • Beschrijving

...Er weer nieuwe LEGO uitkomt van het Ruimte Thema

Scooby Doo is een van de langst lopende tekenfilm series. Deze serie, met in de hoofdrol de fictieve Duitse Dog Scooby-Doo, wordt al sinds 1969 uitgezonden.

De serie bestaat uit verschillende afzonderlijke afleveringen. De eerste serie heette Scooby-Doo, Where Are You! Alle afleveringen draaien om een groepje tieners/jonge volwassenen en de hond Scooby-Doo. Samen hebben ze een bedrijfje genaamd "Mystery Inc.", dat overal mysteries oplost. Deze mysteries draaien altijd om bovennatuurlijke wezens. Meestal blijken deze wezens achteraf gewoon criminelen en oplichters te zijn die zich enkel voordeden als spoken of monsters, maar het gebeurt ook wel eens dat het team in aanraking komt met echte monsters. Soms wordt het team ingehuurd door iemand om een mysterie op te lossen, maar het gebeurt ook geregeld dat ze per ongeluk erbij betrokken raken.

Het team van Mystery Inc. bestaat doorgaans uit de volgende personen: Scooby Doo, Freddie Jones, Daphne Blake, Velma Dinkley en Norville Rogers, oftewel Shaggy. Scooby-Doo en Shaggy zijn de enige twee personages die in alle series en films meespelen. Op de samenstelling van de rest van het team wordt in bepaalde series gevarieerd. De personages verplaatsen zich in een omgebouwd busje genaamd de "Mystery Machine".

In latere series kwamen extra personages voor Scooby's neef Scooby-Dum en zijn neefje Scrappy-Doo