Wist je dat...

  • Beschrijving

Lego heeft een nieuwe serie sets aangekondigd; LEGO Fusion.

Deze sets kunnen de fysieke creaties van bouwers koppelen aan een game op tables of bijvoorbeeld een smartphone. gebruikers kunnen dus  iets bouwen, het bouwsel scannen en dan de virtuele weergave van het bouwsel mee laten spelen in het spel. Er komen (voorlopig) vier Fusion-sets: Town Master, Create & Race, Battle Towers en Resort Maker.

In alle gevallen krijgen de spelers een set LEGO stenen en een bouwplaat met vaste omvang en print. Op de bouwplaat kunnen gebruikers hun eigen idee uitwerken. Met behulp van een gratis App voor Android en iOS en een smartphone of tablet met camera, kan het resultaat gescand worden en geïmporteerd in een game. De game zet dus het 2d-object om in een driedimensionale weergave.

Het idee is dat spelers vervolgens niet blijven hangen in de game, maar deze afwisselen met nieuwe bouwprojecten. "Zodra een creatie van een kind is geïmporteerd, vereisen een serie van uitdagingen en interacties dat spelers het apparaat wegleggen en in de echter wereld hun Lego-stenen gebruiken om nieuwe oplossingen te vinden om verder te kunnen in het spel", omschrijft de Deense speelgoedfabrikant de functionaliteit. Het bedrijf zegt bij het doen onderzoek voor het Fusion-project vaak van ouders te hebben gehoord dat kinderen als zombies achter hun tablet of smartphone zaten.

De games zijn ontwikkeld door TT Games, die vrijwel alle Lego-games maakt, en bieden de mogelijkheid voor spelers om, na inloggen met een Lego-account, vanaf elk compatibel apparaat hun eigen galerij en gamesaves te benaderen. Town Master, Create & Race, Battle Towers komen in de VS in augustus voor 35 dollar. De Friends-set "Resort Designer" komt in september voor dezelfde prijs. De Europese introductiedata zijn nog onbek