Vertrouwen ontwikkelen

Je kind van tussen de 4 en 7 jaar oud heeft stoere superkrachten: onbeperkte verbeelding en vertrouwen. Dit is de perfecte tijd om te experimenteren met eenvoudig, schematisch en creatief speelgoed, zoals dat van LEGO Juniors.

 

Help het zelfvertrouwen van je kind te vergroten met LEGO® Juniors
Kinderen tussen de 4 en 7 jaar kunnen verhalen vertellen en werkelijk alles gebruiken om mee te spelen. Hun verbeelding en zelfvertrouwen om nieuwe dingen te proberen zijn eindeloos groot. Er zijn geen grenzen om aan de slag te gaan.

Daarom is LEGO® Juniors ontwikkeld. 

- De kant-en-klare elementen zijn voor kleine handjes makkelijk en veilig te hanteren.
- Alle delen van de sets kunnen één voor één worden gebouwd om direct te beginnen met spelen.

  Omdat de zakjes voor ieder deel van het model zijn genummerd, is het makkelijk om de juiste stenen terug te vinden. Zodra je kind door heeft hoe het bouwen werkt, zijn de mogelijkheden eindeloos.
- Je kind zal de basisbouwvaardigheden met LEGO System stenen voor ‘grote kinderen‘ razendsnel onder de knie hebben!

Voordelen van bouwen
Bij bouwen komt meer kijken dan alleen stenen samenvoegen.
- Je creatieve kleintje kan al spelende zijn fantasiewereld verkennen, problemen uit het dagelijks leven oplossen en leren over tijd en ruimte
- Door te bouwen worden het ruimtelijk inzicht, probleemoplossend vermogen, logisch redeneren en de fijne motoriek verbeterd terwijl het kind speelt
- Je kind kan zijn creativiteit structureren en zo langzaam de wereld beter leren kennen, steen voor steen.

Creatieve denkers grootbrengen
Met een veilige plek met materialen en uitdagingen die zijn aangepast aan hun leeftijd zijn kinderen het beste aan te zetten tot creatief denken. Alles wat je kind met LEGO stenen kan bouwen is iets unieks waar hij of zij trots op kan zijn. Kinderen leren nieuwe manieren om ideeën uit te drukken. Als ze je mee laten spelen, kun je met de stenen experimenteren als een gekke wetenschapper en kijken wat er gebeurt!

100% compatibel met LEGO System
Naar mate je kind groter wordt, worden zijn zelfvertrouwen en ervaring ook groter. Daarom moeten ook de uitdagingen groter zijn. LEGO Juniors is 100% compatibel met alle stenen of sets van LEGO System, waardoor je kind nog meer mogelijkheden heeft om te spelen. 4 jaar is de perfecte leeftijd om te beginnen en je bent nooit te oud om met LEGO stenen te spelen.

Onze verantwoordelijkheid t.o.v. de bouwers van de toekomst
We willen dat onze kinderen op een schone planeet kunnen leven. Kom alles te weten over onze belofte om een positieve invloed uit te oefenen en op die manier een toonaangevende rol te hebben op milieugebied.
 

Hoe kan het bouwen met LEGO® stenen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uw kind?

               
Sociale en emotionele vaardigheden
Van het verdelen van de stenen tot het beslissen wat er wordt gebouwd en het met elkaar eens worden over de ontwerpen: door het spelen met stenen leert uw kind belangrijke vaardigheden, zoals onderhandelen, compromissen sluiten, anderen respecteren, anderen helpen en het volgen van regels (let wel, sommige van deze regels zullen voor volwassenen niet logisch klinken en/of volledig worden verzonnen tijdens het spelen). 

Fysieke vaardigheden
Om de kleine steentjes op hun plek te zetten is een vaste hand nodig en een goed begrip van perspectief en ruimte. Daarnaast is er heel wat concentratie, aandacht en fijne motoriek nodig. 

Cognitieve vaardigheden
Het bouwen en spelen met LEGO® stenen kan kinderen helpen om logische vaardigheden te ontwikkelen en concepten te leren zoals grootte, vorm, nummers, volgorde, gebied, lengte en patronen. Het bouwen van verschillende structuren met stenen kan net zoals het maken van tekeningen uw kind helpen om dingen te begrijpen en uit te drukken die voor hem/haar nog te abstract zijn om over te praten.

Verbeelding en taalvaardigheden
Uw kind vindt het vast fantastisch om u alles te vertellen over wat hij/zij aan het bouwen is. Stel open vragen en u zal de meest fantastische verhalen te horen krijgen over de personages en commentaar over wat er gebeurt. Soms hoeft u hier niet eens om te vragen.