Leuke, vertrouwde thema's voor jonge kinderen
Kinderen van tussen de 4 en 7 jaar zijn gefascineerd door bijna alles waar oudere kinderen mee spelen, waaronder LEGO® sets. Soms zijn de grote sets echter een beetje te complex voor jonge kinderen. Met LEGO® Juniors kan uw kind spelen met de thema's en het speelgoed voor de “grote kinderen” (superhelden, politie, winkels of prinsessen) met sets die aansluiten op zijn of haar bouwvaardigheden. Alle onderdelen van Juniors kunnen worden gecombineerd met andere LEGO® sets, zowel nu als wanneer uw kind ouder en meer ervaren is.

Leren bouwen
De grotere sets bevatten genummerde zakjes met stenen voor de verschillende onderdelen van het model. Uw kind kan kiezen welk deel van de set hij of zij het eerst wil bouwen, en het is makkelijk om de juiste stenen te vinden.   

Begin gelijk te spelen
Jonge kinderen kunnen niet wachten om te beginnen met spelen! De sets bevatten enkele kant-en-klare onderdelen, zoals een winkelmuur of autochassis om te helpen het bouwproces soepeler te laten verlopen, zodat uw kind zijn aandacht kan richten op de leuke details en direct kan beginnen met spelen.

Speelse instructies
LEGO Juniors is ontworpen om kinderen tussen de 4 en 7 jaar precies de juiste hoeveelheid uitdaging en creatief spel te bieden. De intuïtieve, speelse instructies helpen kinderen om elk deel van de set te bouwen en bevatten heel veel leuke verhaal- en spelideeën die kinderen kunnen uitvoeren.

Veilig spelen
Bij de LEGO Groep willen we elk kind een fantastische speelervaring geven en voor ons is veilig spelen de enige optie. Al onze stenen en modellen moeten strenge tests ondergaan om er zeker van te zijn dat ze geheel veilig zijn en bestand zijn tegen de handjes van uw jonge bouwer. U kan de sets die het meest geschikt zijn voor uw kind vinden door naar de leeftijdsaanduidingen op de dozen te kijken.

Hoe kan het bouwen met LEGO® stenen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uw kind?

Hoe kan het bouwen met LEGO® stenen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uw kind?

Sociale en emotionele vaardigheden
Van het verdelen van de stenen tot het beslissen wat er wordt gebouwd en het met elkaar eens worden over de ontwerpen: door het spelen met stenen leert uw kind belangrijke vaardigheden, zoals onderhandelen, compromissen sluiten, anderen respecteren, anderen helpen en het volgen van regels (let wel, sommige van deze regels zullen voor volwassenen niet logisch klinken en/of volledig worden verzonnen tijdens het spelen). 

 

Fysieke vaardigheden
Om de kleine steentjes op hun plek te zetten is een vaste hand nodig en een goed begrip van perspectief en ruimte. Daarnaast is er heel wat concentratie, aandacht en fijne motoriek nodig. 

Cognitieve vaardigheden
Het bouwen en spelen met LEGO® stenen kan kinderen helpen om logische vaardigheden te ontwikkelen en concepten te leren zoals grootte, vorm, nummers, volgorde, gebied, lengte en patronen. Het bouwen van verschillende structuren met stenen kan net zoals het maken van tekeningen uw kind helpen om dingen te begrijpen en uit te drukken die voor hem/haar nog te abstract zijn om over te praten.

Verbeelding en taalvaardigheden
Uw kind vindt het vast fantastisch om u alles te vertellen over wat hij/zij aan het bouwen is. Stel open vragen en u zal de meest fantastische verhalen te horen krijgen over de personages en commentaar over wat er gebeurt. Soms hoeft u hier niet eens om te vragen.